Tiedote opiskeluhuollon palveluista

Etelä-Savon hyvinvointialue on aloittanut toimintansa vuoden 2023 alussa. Tästä tiedotteesta löydät ajankohtaiset tiedot opiskeluhuollon palveluista.

Etelä-Savon hyvinvointialue on aloittanut toimintansa vuoden 2023 alussa. Opiskeluhuollon palvelut säilyvät ennallaan ja tapahtuvat edelleen ensisijaisesti kouluilla ja oppilaitoksissa. Yhteystiedot työntekijöille ovat ennallaan ja löytyvät Wilmasta.

Opiskeluhuollon palveluihin kuuluu terveydenhoitajien ja lääkäreiden terveyttä edistävien palveluiden lisäksi kuraattori- ja psykologipalvelut.  Ne perustuvat varhaiseen tukeen ja niiden tarkoituksena on tukea ja edistää oppilaan/opiskelijan terveydellistä, sosiaalista ja psyykkistä hyvinvointia, ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä ja puuttua jo havaittuihin ongelmiin. 

Etelä-Savon hyvinvointialueen aloituksen myötä käyntien kirjaaminen on osittain muuttunut. Kuraattorin toiminta on oppilas- ja opiskelijahuoltolain ja sosiaalihuoltolain mukaista ja siitä syntyy sosiaalihuollon asiakkuus. Kuraattori kirjaa asiat sosiaalihuollon asiakasrekisteriin. Terveydenhoitaja, lääkäri ja psykologi puolestaan toimivat terveydenhuoltolain mukaisesti ja kirjaavat käynnit terveydenhuollon järjestelmään. Muilta osin palveluiden saatavuus ja toiminta on ennallaan.